Geplaatst op 3 reacties

Het markt leven in de bloemen

Nieuwsgierig hoe een week bij Thijs van Delft bloemen eruit ziet?

Voordat we naar de markt kunnen, moeten er bloemen ingekocht worden. Dit doen wij op de veiling van Flora Holland. Waar vroeger iedereen op de tribune bij de klok zat, gaat dit tegenwoordig steeds meer op afstand. Achter de computer kunnen wij 7 verschillende klokken in de gaten houden. Hier kopen wij 3 tot 4 dagen per week een mooi assortiment verse bloemen in.

Zodra de bloemen ingekocht zijn, worden ze bij ons in de box gebracht. Vervolgens kunnen wij aan de slag om de bloemen klaar te maken voor de markt. We verdelen de bloemen over de verschillende markten, zorgen dat alle bloemen netjes ingepakt zijn per bos en we maken vooraf een voorraad boeketten zodat we iedereen op de markt snel kunnen helpen. Alle bloemen die klaar zijn zetten wij in de koelcel. In deze cel is het 3 graden. Dit is de ideale temperatuur voor bloemen om vers te blijven.

Op woensdagochtend, vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn wij vroeg uit de veren om alle bloemen vanuit de koelcel in de bus te laden op weg naar de markt. Eenmaal aangekomen op de markt laden we alle karren en bouwen we met het team de kraam op. Vervolgens kan de dag beginnen! We doen ons best om elke klant blij te maken met een bos bloemen naar wens.

Webshop

3 gedachten over “Het markt leven in de bloemen

  1. Jullie hebben een hele mooie kraam met veel variatie aan bloemen in Bodegraven.
    Ik.woon zelf in Boskoop en heb vorige week bij jullie div.bossen bloemen gehaald en het zag er prachtig uit.
    Ik wil ondanks de afstand toch wel meer bij jullie bloemen gaan kopen.

    1. Bedankt voor uw reactie! Dat horen we graag.

  2. Wat leuk om te lezen hoe jullie week eruit ziet. Iedere week een prachtige kraam met hele mooie bloemen en Thijs maakt de mooiste boeketten. Wat een mooi vak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *